Recipe of Any-night-of-the-week Cheesecake menthe et citron vert
Cheesecake menthe et citron vert.
Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, cheesecake menthe et citron vert. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.
Cheesecake menthe et citron vert is one of the most popular of current trending meals on earth. It's simple, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions every day. They are nice and they look wonderful. Cheesecake menthe et citron vert is something that I've loved my whole life.
To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have cheesecake menthe et citron vert using 9 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.
The ingredients needed to make Cheesecake menthe et citron vert:
- {Make ready 400 g of Carrés frais à 0%.
- {Take 200 g of palets bretons.
- {Make ready 25 cl of crème légère.
- {Prepare 80 g of cassonade.
- {Prepare 75 g of beurre.
- {Make ready 1 of bouquet de menthe.
- {Make ready 3 of feuilles de gélatine.
- {Get 2 of citrons verts.
- {Make ready of Quelques gouttes de colorant vert.
Steps to make Cheesecake menthe et citron vert:
- Préchauffer le four à 180°C. Faire fondre le beurre dans une petite casserole. Mixer les biscuits en poudre pas trop fine. Les mélanger au beurre fondu et étaler le tout dans un moule à charnière beurré. Enfourner 10 minutes. Sortir du four et laisser tiédir..
- Réserver quelques feuilles de menthe pour la présentation, puis ciseler le reste. Faire frémir la crème dans une casserole et ajouter la menthe. Couper le feu et laisser infuser 1/2 heure, puis filtrer. Faire ramollir la gélatine dans un bol d'eau froide. Remettre la crème à chauffer, puis ajouter la gélatine essorée. Mélanger pour la dissoudre parfaitement et laisser tiédir..
- Prélever le zeste des deux citrons verts et leur jus. Fouetter les Carrés frais avec la cassonade, la crème à la menthe, le jus de citron vert, le zeste (en garder un peu pour la finition) et quelques gouttes de colorant vert. Verser la préparation sur la base de biscuits et mettre au frais pendant 3 heures minimum. Au moment de servir, démouler sur un plat et décorer avec le zeste restant et quelques feuilles de menthe..
So that is going to wrap it up for this exceptional food cheesecake menthe et citron vert recipe. Thanks so much for reading. I'm confident you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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